Ook Hier te bestellen
 
 
 
 
Vitamine B12-tekort
Je kunt de belangrijkheid van Vitamine B12 voor het menselijk lichaam vergelijken met die van motorolie voor een benzinemotor. Als een benzinemotor zonder olie komt te zitten, loopt die langzaam maar zeker de vernieling in.
Vitamine B12 wordt ook wel de ‘koning van alle vitamines’ genoemd.
Vitamine B12 is dus buitengewoon essentieel voor het goed blijven functioneren van vele vitale lichaamsfuncties: Voor de bloedaanmaak, voor een normale celdeling, voor het goed functioneren van de gehele (darm)stofwisseling én voor het gehele zenuwstelsel. Én – heel belangrijk - voor het goed functioneren van de hersenen. Voor je concentratievermogen, je helderheid, je intelligentie en je levenslust. Want vitamine B12 is onder andere ook essentieel voor het zuurstoftransport door je hele lichaam en je hersenen heen.
En daar hebben we dus een groot probleem. Want bij heel veel medelanders en wereldburgers functioneert de omzetting van vitamine B12 niet, vanuit het dierlijk voedsel (vlees, gevogelte, eieren, bijvoorbeeld) in de dunne darm naar het bloed toe!
En dat komt niet zozeer alleen door ‘verkeerde’ of bijvoorbeeld louter vegetarische of veganistische voeding, maar ook door een mogelijke reeks van andere oorzaken. Zoals aangeboren fouten in de omzetting van B12 (of bij een baby: als de moeder een tekort heeft, krijg de baby het ook..).
Het hebben van een leverziekte, pancreas problemen, verminderd maagzuur, gluten intolerantie, darmproblemen (ziekte van Crohn bijvoorbeeld) en nog een reeks van andere mogelijkheden. Opvallend: ook door het krijgen van narcose met lachgas (nitrous oxide anesthesia) bij de tandarts of in het ziekenhuis, kan in één klap de omzetting van vitamine B12 naar het bloed toe lamgelegd worden (zoals te lezen is in het omvangrijke boek van verpleegkundige eerste hulp Sally M. Pacholok: “Could it be Vitamine B12? An epidemic of misdiagnosis”).
Kern van de zaak: Door die gestagneerde omzetting van vitamine B12 naar het bloed toe (ook al eet iemand dus nog zo supergezond!) hebben velen onder ons, ZONDER dat ze dat weten, een chronisch (groot) gebrek aan vitamine B12.
Sterker nog: het hebben van een niet (h)erkend vitamine B12-tekort betekent niets meer en niets minder dan dat er spreekwoordelijk een fors gat in de “gezondheidsdijk” om jou heen zit. Als dat gat niet gedicht wordt, moet je niet vreemd opkijken als vele, zo niet AL jouw pogingen om via methode x, y of z je geplaagde gezondheid te herstellen, deels of helemaal zullen falen. En die situatie, dat allerlei aanpakken, methodieken, behandelingen, etc. etc., niet voldoende effectief zijn om een goede stabiele gezondheid te verkrijgen, is velen van ons maar al te goed bekend.
In de VS en de UK heet het trouwens ook: ”The Forgotten Illness”. De vergeten ziekte. In officiële medische termen: de “M. Addison-Biemer”-ziekte.
Maar gelukkig heeft een gedreven arts, Hans Reijnen, zich de afgelopen 6 jaar jaar met zijn hart en ziel volledig op dit nog -in Nederland- vrij onbekende fenomeen van het vitamine B12-tekort gestort.
 
Wil je meer weten klik dan op de link daar staat het complete verhaal ook de symptomen wat bij een vitamine B12 tekort hoort.
Ik kan met u uitmeten wat u nodig bent, dit is wel dan in mijn praktijk dat uitmeten, het neemt een half uur in beslag dan kan ik ze ook voor u bestellen.