Home » Bach Bloesem Remedie

Wat houdt een behandeling in?

U geeft aan wat uw probleem is en samen ontdekken we welke Remedies nodig zijn voor uw persoonlijke behandelflesje.  U krijgt het 30 ml pipet-flesje met de nodige Remedies toegevoegd mee. Hiervan gebruikt u vier keer daags vier druppels. Het behandelflesje is na ongeveer vier weken op.

 

De werking van de Remedies kan variëren van enkele dagen tot weken. Bij diepgewortelde emoties kan de werking langer duren. Schroom daarom niet om nogmaals een flesje met remedie te vragen; hiervoor is geen consult nodig.

 

Tijdens een eventueel volgend consult, als u dit wenst. kijken we  opnieuw  naar uw emotionele gemoedstoestand. Het is mogelijk dat er andere Remedies nodig zijn om zo, stap voor stap, uw gesteldheid tot rust te brengen. Wanneer er één Remedie overblijft die specifiek bij uw persoonlijkheid hoort (karakter Remedie), leer ik u hoe een behandelflesje klaargemaakt moet worden, zodat u zich hiermee zelf verder kunt helpen. Ik ben gecertificeerd in de Original Bach Flowers ik heb de 1e en 2e level behaald.

Kosten

Een consult kost €76,- en duurt ongeveer een uur. 

Een herhaling van een flesje kost €11,-

 

U kunt reserveren 

 

LET OP: Ik ben geen vervanger van  uw arts en of specialist; dus raadpleeg deze altijd eerste. 

 

Voorbeeld product

€ 29,95

Voorbeeld product

€ 29,95

Dit is een voorbeeld product. Het kan niet gebruikt of gekocht worden.

Achtergrond informatie over de Original Bach Flowers

Rond het jaar 1930 ontdekte dr. Edward Bach, arts, bacterioloog en homeopaat, bestanddelen uit bloesems van wilde planten en bomen die specifieke eigenschappen bezitten. Hij maakte hier zuivere extracten van, die mensen helpen om negatieve emoties en gemoedstoestanden te overwinnen. Zo komt u weer positief in het leven te staan, wat een bijdrage kan leveren aan de gezondheid en welzijn van ons als mens. Ware genezing ontstaat wanneer niet alleen de ziekte, maar de zieke mens in alle volledigheid behandeld wordt.

 

In totaal Dr. Edward Bach een complete lijn van 38 bloesems ontwikkeld die ons kunnen helpen de positieve kanten van onszelf te laten zien. De Original Bach Flowers kunnen ons helpen om emotioneel gezond te blijven leven. Wat we ook tegenkomen – angstig zijn, moedeloos gevoel, onzeker gevoel – de  Bach bloesems helpen u deze emoties te overwinnen. U kunt ze gebruiken wanneer u uit balans bent of zich niet lekker voelt, want in het algemeen wordt ervaren dat het voor het fysiek welzijn ook van belang is om emotioneel in balans te zijn.  U kunt ze ook gebruiken om verder te gaan in uw leven en om uw verborgen krachten en mogelijkheden te vinden. Kortom, u kunt ze gebruiken om ‘uzelf te zijn'.

 

Het sleutelwoord van Dr. Bach is EENVOUD. In zijn boek "Genezing door bloemen" zegt hij "behandel de persoon en niet de ziekte". Hij zocht naar een natuurlijke methode van heling die voor iedereen zelf te gebruiken zou zijn. Door de remedies te zoeken die passen bij onze persoonlijkheid  en de gemoedstoestanden die wij ervaren geloofde Dr. Bach dat iedereen zijn eigen unieke pad in dit leven te gaan heeft en dat wij daar op onze eigen manier mee omgaan afhankelijk van de persoonlijkheid die wij zijn.

 

Hij heeft de 38 remedies ondergebracht in 7 groepen:

1. Angst

2. Onzekerheid

3. Onvoldoende interesse in het hier en nu

4. Eenzaamheid

5. Overgevoeligheid voor invloeden en ideeën

6. Moedeloosheid of wanhoop

7. Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen.

Onder nauwe samenwerking met het Bach Centre, Mount Vernon, zijn er meer moderne namen gegeven aan de originele groepen van Bach. Dit maakt ze meer toepasselijk aan de hedendaagse taal, terwijl het nog steeds vertrouwd is met de gekozen groepen van Bach.

De nieuwe namen luiden als volgt:

1. Uw zorgen overwinnen

2. Ken uzelf

3. Leef bij de dag

4. Maak contact met anderen

5. Blijf bij jezelf

6. Vind hoop en geluk

7. Leven en laten leven

 

Buiten de 38 enkelvoudige Original Bach Flowers is ook een speciale samenstelling gemaakt voor de 'eerste hulp bij stress-situaties' namelijk Rescue.  De Rescue Remedie neemt een eigen plaats in. Het is een samengestelde Remedie die nodig is in een crisis of noodsituatie die onmiddellijk aandacht vraagt. De Bloesem Remedies zijn uiterst geschikt voor kinderen. Ze helpen kinderen om weer in balans te komen wanneer de druk van onze maatschappij teveel negatieve invloed heeft op hun gezondheid en welzijn. De Bach Bloesem Remedies worden origineel bereidt en voldoen aan de normen die gesteld worden door de Warenwet en volksgezondheid. Ze zijn niet schadelijk en werken niet verslavend. Ze kunnen samen met andere geneesmiddelen worden ingenomen. Tevens kunnen ze bij alle vormen van therapie ondersteunend werken, maar vervangen nooit een advies of behandeling van een arts.