Ik ben dankbaar voor alles wat leeft

Mikao Usui was een Boeddhist. Daarom geloofde hij in reincarnatie. Een Boeddhist gaat er van uit dat je meerdere levens doormaakt. Dit doe je omdat je spirituele staat nog niet groot genoeg is om afscheid te mogen nemen van de aardse wereld.

Door een leven te leven en je spirituele staat te verhogen leer je de lessen die nodig zijn. Dit kan meerdere levens duren. Zodoende kan iedereen dus een geliefde, familielid of kennis uit een voorbijgaand of komend leven zijn. "Ik ben dankbaar voor alles wat leeft" heeft hier dus alles mee te maken.

De reincarnatie-theorie gaat uit van drie aspecten: alles is veranderlijk, alles is afhankelijk en Nirvana is rust. Vooral de tweede regel ("Alles is afhankelijk") slaat op de Reiki-regel van Mikao Usui "Ik ben dankbaar voor alles wat leeft."

Direct of indirect heeft alles invloed op iedereen. De Muziek van Bach heeft Dr. Albert Schweitzer doen besluiten missiewerk te gaan doen in Afrika. Bach heeft zelf nooit kunnen vermoeden dat hij invloed had om arme straatkinderen te laten leren.

Deze Reiki-regel heeft ook een aards aspect: Als je zelf niet lekker in je vel zit straal je dat uit naar anderen. Kun je geen dankbaarheid uiten, dan straal je dat ook uit naar anderen. Om het met een heksenwijsheid te zeggen: wat je geeft, dat ontvang je weer terug.

 

De vijf Reiki-regels