Ik maak mij vandaag geen zorgen

Ik maak mij vandaag geen zorgen

Er is geen enkel mens dat totaal geen zorgen kent. Zorgen lijken bij het leven te horen zoals ademhalen. Maar kijk eens goed naar je zorgen. Hoeveel van de dingen waarover je zorgen maakt zijn het waard om zoveel energie aan te besteden?

Zorgen heb je in soorten en maten. Er zijn werkelijke problemen en moeilijkheden die je overkomen en waar je echt iets mee moet, maar er zijn ook veel problemen die je zelf creëert.

"Zie ik er niet te dik uit in deze jurk" is een zelfgeschapen zorg. "Ik hoop niet dat het vandaag gaat regenen" is een zelfgeschapen zorg. En zo zijn er heel wat zelfgemaakte problemen waarmee je rond kunt lopen.

Houd je zorgen eens goed tegen het licht en vraag je af of je geleid word door luxeproblemen of dat je je zorgen maakt over iets dat er werkelijk toe doet: ziekte, dood, verlies. Deze problemen overkomen je vaak, zonder dat je daar zelf heel veel invloed op hebt.

Hierbij geldt voor Boeddhisten overigens de eerste van de vier edele waarheden. "Het leven is lijden". Acceptatie lijkt daarbij het sleutelwoord.

 

De vijf Reiki-regels